HURMURILAULAJAN JÄÄHYVÄISKONSERTTI

JULIO IGLESIAS

”THE 50 YEAR ANNIVERSARY”

KESKIVIIKKO, 12. PÄIVÄ KESÄKUUTA 2019, HELSINGIN JÄÄHALLI

Julio Iglesias – komea, karismaattinen habitus, sielukas, sydämet sulattava ääni ja romanttiset, tunteisiin vetoavat espanjankieliset balladit.

Ainutlaatuinen artisti, jonka musiikki on koskettanut maailmaa jo kuudella eri vuosikymmenellä.

Helmikuun alussa tämä legendaarinen hurmurilaulaja lähtee maailmanlaajuiselle ”The 50 Year Anniversary” -jäähyväiskiertueelle.

Suomessa Julio Iglesias nähdään viimeistä kertaa konsertoimassa kesäkuun 12. päivä, kun odotettu jäähyväiskiertue jalkautuu Helsinkiin.

*

Madridissa, Espanjassa syyskuussa 1943 syntynyt laulaja-lauluntekijä Julio Iglesias (75) on kaikkien aikojen kansainvälisesti menestynein latinoartisti.

Hän on levyttänyt noin 80 albumia, joita on myyty yhteensä noin 300 miljoonaakappaletta. Kulta- ja platinalevyjä hänellä on noin 2 600 kappaletta. Ja pitkän uransa aikana hän on konsertoinut käytännöllisesti katsottuna kaikkialla maailmassa yhteensä yli 60 miljoonalle katsojalle.

Joulukuussa 2018 American Recording Academy myönsi hänelle arvostetun Elämäntyöpalkinnon.

*

Julio Iglesiasin ura starttasi vuonna 1968, kun hän voitti Benidormissa järjestetyn kansainvälisen laulukilpailun kappaleella ”La vida sigue igual”. Paria vuotta myöhemmin Iglesias osallistui Espanjan edustajana Eurovision laulukilpailuun ja sijoittui neljänneksi kappaleella ”Gwendolyne”.

Tämän jälkeen Iglesias teki kiertueita niin Euroopassa kuin Latinalaisessa Amerikassakin.

Ja jo 1970-luvun alussa hyvän kielipään omaava Iglesias lisäsi englannin, ranskan, portugalin, saksan ja italian kielen repertuaariinsa.

Vuonna 1975 hitti nimeltä ”Manuela” siivitti menestystä kunnes vuonna 1981 levytetty läpimurtohitti ”Begin The Beguine” lopullisesti paalutti Iglesiasin latinomusiikin kansainväliseksi supertähdeksi avaten samalla ovet Britannian ja USA:n valtamarkkinoille.

Vuonna 1980 julkaistiin laulajan menestynein espanjankielinen albumi ”Hey!” ja muutamaa vuotta myöhemmin ensimmäinen englanninkielinen albumi, duettokokoelma ”1100 Bel Air Place”, jota pelkästään Yhdysvalloissa myytiin yli kolme miljoonaa kappaletta muutamassa kuukaudessa.

Vuonna 1988 Iglesias voitti Grammy-palkinnon Best Latin Pop Album -kategoriassa albumillaan ”Un hombre solo. Myöhemmin hän palasi espanjalaisille juurilleen julkaisten muun muassa albumin ”Tango. Iglesiasin viimeisin albumi on vuonna 2015 julkaistu ”México”.

Soolouran lisäksi Iglesias tunnetaan ansioituneena duettojen tekijänä: ”Summer Wind” Frank Sinatran, ”My Love” Stevie Wonderin, ”When You Tell Me That You Love Me” Dolly Partonin ja ”To All The Girls I’ve Loved Before” Willie Nelsonin ja ”All Of You” Diana Rossin kanssa.

*

Iglesiasin ensimmäinen vaimo oli filippiiniläissyntyinen huippumalli Isabel Preysler, jonka kanssa hän sai kolme lasta: Chabel-nimisen tytön ja Julio Jr. ja Enrique –nimiset kaksi poikaa.

Molemmat pojat ovat seuranneet isänsä jalanjälkiä musiikkibisneksessä. Erityisesti Julion nuorempi poika Enrique Iglesias on menestynyt mahtavasti omalla musiikkiurallaan.

Nykyisen puolisonsa, hollantilaisen Miranda Rijnsburgerin kanssa Julio Iglesiasilla on viisi lasta.