MOBB DEEP

21.03.2020, The Circus
Helsinki


Norm. ennakkoliput Alk. 30€
Ovelta 35€


Afrobeats-musiikin prinssi
Afro B Suomeen

Konsertti siirtyy Afro B:n Grammy partyille osallistumisen vuoksi. Uusi aika ilmoitetaan heti kun se on lyöty lukkoon. Paikkana säilyy The Circus.

Maailmankuuluksi tähdeksi Drogba (Joanna) -hitillään noussut Afro B nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa keikalla lauantaina 21. maaliskuuta 2020. Lontoossa kasvanut norsunluurannikkolaistaustainen Afro B on yksi afrobeatsin kuumimmista nimistä. Keikan järjestää Loud' n Live yhteistyössä suosittujen helsinkiläisten Shutdown- sekä Afro Sunday -klubibrändien kanssa.

Alun perin DJ:nä tunnettu, omaa afrobeats-erikoisohjelmaansa brittiläisellä CapitalXTRA-kanavalla vetänyt Afro B on julkaissut aktiivisesti musiikkia vuodesta 2013. Hän on tehnyt yhteistyötä kattavasti paikallisten lontoolaisten Yxng Banen, ZieZien ja Lotto Boyzin, nigerialaisten Wizkidin ja Naira Marleyn sekä ranskalais-malilaisen Aja Nakamurankin kanssa megahitti Djadja remixillä.
Vuonna 2018 julkaistu Drogba nousi yhdeksi ensimmäisistä afrobeats-hiteistä myös Yhdysvalloista kiiveten Billboardin listasijalle 29, ja biisi on edelleen yksi suurimmista genren hiteistä. Tämä on poikinut Afro B:lle maailmanlaajuisen sopimuksen Warner Musicin kanssa, tuonut räptähti French Montanan kappaleen remixille ja saanut aikaan yhteistyön sekä Akonin että Ashantin kanssa. Afro B itse kuvailee musiikkiaan sanalla Afro Wave; sekoitus afrobeatsia, hiphopia sekä dancehallia. Tämän mukaan on nimetty myös lokakuun alussa ilmestynyt albumi Afro Wave 3, jolla vierailevat muun muassa Rae Sremmuridista tuttu Slim Jxmmi, T-Pain sekä Dancehall legendat Vybz Kartel sekä Busy Signal.

Afrobeats-musiikin suosio on kokenut räjähdysmäisen maailmanlaajuisen kasvun viime vuosina. Sitä ei kuitenkaan pidä sekoittaa 1970-luvulla nigerialaisartisti Fela Kutin tunnetuksi tekemään funkin sukuiseen afrobeat-musiikkiin, jossa oli suuri poliittinen viesti mukana. Modernin rytmikäs ja iloinen afrobeats soi nykyään paljon myös Helsingin perusyökerhoissa. Draken kaltaiset artistit ovat osaltaan tehneet genreä tunnetuksi suurelle länsimaiselle yleisölle, ja viime huhtikuussa Afro B nähtiinkin sytyttämässä Lontoon 02-Arenan liekkeihin Draken loppuunmyydyillä keikoilla.

Liput:
30€ ennakko
35€ ovelta
45€ VIP