Helsinki Jazz Festival marraskuussa – Club For Five, Emma Salokoski sekä Heikki Sarmanto ja Junnu Aaltonen Kulttuuritalon lavalle!

Helsingin Kulttuuritalon valtaa marraskuussa ainutkertainen kotimainen jazzkonsertti, kun lavalle nousevat Club For Five, Emma Salokoski sekä Heikki Sarmanto ja Junnu Aaltonen. Tämä Helsinki Jazz Festival -niminen tapahtuma pidetään 9. marraskuuta, ja sen liput tulevat myyntiin Lippupisteessä maanantaina 27. toukokuuta.

Vuodesta 2000 toimineen Club For Five -yhtyeen musiikki ei rajoitu vain yhteen tiettyyn tyylilajiin, vaan ryhmä on mukavuusalueellaan yhtälailla jazzin, popin ja rockin kuin kansanmusiikin tai klassisen musiikin alueella. Yhtye on esiintynyt useasti muun muassa UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa sekä nähty esimerkiksi April Jazzin lavalla.

Emma Salokoski on laulaja-lauluntekijä, musiikillinen kameleontti ja monipuolinen tulkitsija, joka on esiintynyt Ilmiliekki Quartetin, Maria Ylipään ja jazzorkesteri UMOn sekä Quintessence- ja Emma Salokoski Ensemble -yhtyeidensä kanssa.

Heikki Sarmanto ja Juhani "Junnu" Aaltonen kuuluvat Suomi-jazzin eittämättömiin legendoihin. Molemmat heistä aloittivat uransa jo 1970-luvun alussa, mutta esiintyvät yhä säännöllisesti. Kulttuuritalon konsertissa he yhdistävät voimansa pianon ja huilun kera. Luvassa on hienostunutta mutta rentoa ja taiturimaista soittoa, joka tuo musiikin vuosikymmenet yleisönsä eteen ainutkertaisella tavallaan.