VANTAA

5.-6.6.2021  MYYRMÄKI  STADION

ISKELMÄ MYYRMÄKI FOOD & WINE  FESTIVAL

Festivaalin kaikki esiintyjät kuuluvat iskelmä- ja pop-musiikin tunnetuimpaan eliittiin. Myyrmäki Stadionin lavalla nähdään mm. Vain elämää -ohjelmastakin tutut Elastinen, Tuure Kilpeläinen, Erin, Paula Koivuniemi Official, Laura Voutilainen ja Anne Mattila sekä Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin muodostama tehotrio Teflon Brothers. Jo nykyiselläänkin nimekäs artistikaarti täydentyy vielä ensi kevään aikana.

Ruoka & juoma

Festivaali on suunnattu aikuiselle yleisölle. Kahdeksantoista vuoden ikäraja (K-18) mahdollistaa sen, että suuri osa festivaalialueesta muodostuu monien eri viinimaahantuojien ja olutpanimoiden tarjoilupisteistä sekä tunnettujen suomalaisten huippukokkien johtamasta tasokkaasta ja monipuolisesta ruoka- ja ravintolamaailmasta.

Festivaalien ravintolagurut ovat muun muassa Top Chef Suomi, Kaappaus keittiössä, Katastrofikokki, Illallinen äidille ja Kokkisota -tv-ohjelmista tutuiksi tulleita huippukokkeja. Yksi heistä on Teemu Laurell, ravintola Shelterin keittiömestari ja Suomen Top Chef -voittaja vuodelta 2012.
"Haluan pitää tekemisen kiinnostavana ja lisään maailman makuja klassikoiden rinnalle. Etsin matkustamalla inspiraatiota ja tuoreita näkökulmia työhöni. Annos on parhaimmillaan, kun siitä välittyy kaunis ja herkullinen kädenjälki," Laurell kuvaa työtään.


Tapahtuman toteuttajat

Ajatus uudesta kesäfestivaalista syntyi, kun vantaalainen hodariyrittäjä ja musiikkialan konkari, Emma-patsaallakin aikoinaan palkittu Ville Pusa otti yhteyttä kokeneeseen seinäjokelaiseen konsertti- ja festivaalipromoottori Kalle Keskiseen.
- Vein Kalle Keskisen Myyrmäki Stadionille ja kerroin hänelle, että Vantaalle tarvitaan enemmän isoja, vetovoimaisia yleisötapahtumia. Yli 35 000 henkeä Hiekkaharjuun viime kesänä kerännyt Tikkurila Festivaali on nykyään käsite alan piireissä ja hyvä esimerkki toimivasta tapahtumasta.. Olen itse asunut Vantaalla jo seitsemän vuotta ja viihdyn aivan erinomaisen hyvin, mutta kaipaan lisää virikkeitä ja elämyksellisiä tapahtumia etenkin Vantaan kesään. Hyvä ruoka ja laadukkaat juomat ovat musiikin lisäksi aina olleet lähellä sydäntäni, joten mietin, että eikö tässä uudessa tapahtumassa voisi jotenkin yhdistää huippuartistit ja huippukokit, musiikin ja ruoan. Sielun ja ruumiin ravintoa samaan aikaan ja paikkaan. Kallehan keksi aikoinaan yhdistää autourheilun ja musiikkifestivaalit ja perusti menestyneen Seinäjoen Vauhtiajot -kesätapahtuman, joten ehdotin hänelle kotimaisen iskelmä- ja pop-musiikin ja ruoka- ja juomakulttuurin yhdistävää tapahtumaa tänne Vantaalle, Ville Pusa kertoo.


Tapahtuman tukijat

Ville Pusan ja Kalle Keskisen toimesta ajatus esiteltiin myös Vantaan kaupunkikulttuurista vastaaville päättäjille, jotka innostuivat hankkeesta ja päättivät antaa sille tukensa.

- Erityisen hienoa oli saada Vantaan kaupungin kaupunkikulttuurista vastaavat päättäjät kaupunginjohtajaa myöten innostumaan uudesta tapahtumasta. Ilman heidän tukeaan Iskelmä Myyrmäki -tapahtumaa olisi ollut hyvin vaikea saada käynnistettyä ajatuksesta käytännön tasolle, Ville Pusa ja Kalle Keskinen kiittelevät.
- Kaupunki haluaa entisestään panostaa kaupunkikulttuurin kehittämiseen ja erilaisiin Vantaalla järjestettäviin tapahtumiin. Huomionarvoista on se, että kun Vantaan kaupungin tukemia yleisötapahtumia järjestetään, niin yleensä siihen vaaditaan kulttuuripalvelujen lisäksi myös liikuntapalvelujen ja usein nuorisopalvelujenkin apua ja yhteistyötä, kulttuurituotannon päällikkö Reeli Karimäki sanoo.

- On hieno saada Vantaan tapahtumarepertuaariin näin mittava uusi avaus. Suhtaudumme myönteisesti kaikkiin hyvin järjestettyihin yleisötapahtumiin. Ne lisäävät ihmisten viihtymistä ja Vantaan näkyvyyttä. Ajatus järjestää ruuan ja musiikin yhdistävä tapahtuma nimenomaan Myyrmäkeen, Länsi-Vantaalle on erinomainen ja kannatettava, toteaa Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.