Erja Lyytinen, Heikki Silvennoinen ja Honey B & T-Bones yhteiskonsertissa Helsingissä marraskuussa!

Helsingissä saadaan kokea marraskuussa kotimaisen bluesin ylistyskonsertti, kun Erja Lyytinen Heikki Silvennoinen ja Honey B & T-Bonesnousevat Kulttuuritalon lavalle. Tämä Kultsa Blues -niminen tapahtuma pidetään 5. marraskuuta, ja sen liput tulevat myyntiin keskiviikkona 24. huhtikuuta.

Suomen blueskuningatar Erja Lyytinen on valloittanut esiintymislavoja ympäri maailman jo yli 20 vuoden ajan. Hänen viimeisin albuminsa, Diamonds on the Road, on saanut ylistystä niin meillä kuin muualla. Tämä maailman parhaiden blueskitaristien listalla sijalle 14 valittu kitaristi on myös ahkera keikkailija Suomen ulkopuolella. Hänen tiensä vie tänä vuonna muun muassa Isoon-Britanniaan ja Ranskaan. Lisäksi Australiassa Lyytinen nähdään ensimmäistä kertaa suosituilla Byron Bay Blues -festivaaleilla.

Pitkän linjan blueskitaristi-laulaja Heikki Silvennoinen on tehnyt mittavan päivätyön sekä muusikkona että näyttelijänä. Silvennoinen oli muun muassa perustamassa 1980-luvun lopulla ensimmäistä merkittävää englanninkielistä blues-rockia soittavaa Q. Stone -yhtyettä, joka noteerattiin myös maamme rajojen ulkopuolella. Samaan aikaan omaa vahvaa soolouraansa tehnyt Silvennoinen on kuulunut vuonna 2002 perustettuun SF- Blues -yhtyeprojektin peruskokoonpanoon.

Honey B & T-Bones aloitti uransa 1980-luvun alussa, ja sen keulakuvana on basisti-laulaja Aija Puurtinen. Yhtye on tunnettu evolutiivisuudestaan ja yllättävyydestään, ja siinä ovat mukana Puurtisen lisäksi Esa Kuloniemi (kitara, laulu), Pekka Rajamäki (basso, laulu) ja Mooses Kuloniemi (rummut, laulu).