15.11.2020, Finlandia-talo
Helsinki

Stray Cats -legenda Lee Rocker ravistaa Finlandia-taloa rockabillylla ensi marraskuussa!

Vastikään uuden Dog House Shuffle -videonsa Billboard Magazinessa ensinäytössä esitellyt Stray Cats -legenda Lee Rocker alias Leon Drucker saapuu Suomeen ensi marraskuussa. Erityisen mielenkiintoisen tulevasta konsertista tekee sen paikka, Helsingin Finlandia-talo, jonka perustuksia on harvemmin ravisteltu täysiverisen rockabillyn sävelin. Lee Rocker on nähty viimeksi Stray Catsin kanssa Suomessa vuonna 2008, jolloin yhtye myi Helsingin Jäähallin loppuun. Vireä rokkari tiedostaa hyvin Stray Catsin merkityksen koko hänen elämälleen, ja vastikään julkaistu uusi Dog House Shuffle onkin kunnianosoitus menneelle monin eri tavoin.

"Ajattelin 40-vuotista uraani Stray Catsissa, kaikkea siinä koettua ja pystybassoa, joka aloitti koko tämän homman. Nuo ajatukset siivittivät minut biisin avauslainiin: 'Took me 'round the world and I changed my name/found a little fortune, found a little fame/Doin' the dog house shuffle" -- which is right out of my story. Dog House is what they call the upright bass, so it's a tribute to the bass itself and a lot of the players that I came up listening to'", Rocker kertoo. Mukana kappaleen videolla on tavalla tai toisella melkoinen joukko soittajia aina Elvis Presleyn Bill Blackista Fred Maddoxiin ja Willie Dixoniin. Suuri osa videolla olevasta porukasta on siirtynyt jo eri bändiin, ja se saa Lee Rockerin hivenen allepäin: "Meitä on enää jäljellä pieni joukko. Tämä ei ole kitaramaailma, vaan pystybassojengi, joka on pieni kapinallisten sakki."

Stray Cats palasi yhteen bändin 40-vuotisen uran kunniaksi viime kesänä, ja trio julkaisi ensimmäisen uuden studioalbuminsa 40 26 vuoteen.

"Kaikki tänä vuonna on ollut mahtavaa. Bändi soundasi hyvältä, meillä oli älyttömän hauskaa ja hommaahan vaan jatkettiiin ja jatkettiin siitä syystä, että meillä kolmella oli niin nastaa. Vuosi 2020 on vielä avoinna, mutta olen melkoisen varma, että meitä näkee enemmänkin", hän vinkkaa salamyhkäisenä.

Lee Rocker päättelee tällä hetkellä vuotta 2019 Yhdysvaltain-kiertueella, ja jo nyt ensi vuoden lopulle on julkaistu kiertue Iso-Britanniassa. Esiintyminen Suomessa on osa miehen tulevaa visiittiä Euroopassa.

leerocker.com
www.facebook.com/thestraycatleerocker