Leijonakuningas-sinfoniakonsertit ensi syksynä Turkuun, Tampereelle, Helsinkiin, Lahteen


Disney-klassikon illat ovat osa sarjaa, jossa kuullaan myös
Taru Sormusten Herrasta - sekä Hans Zimmer -teemaiset konsertit

Vuonna 1994 julkaistun Leijonakuningas-elokuvan musiikki on ehtinyt ihastuttaa jo 25 vuoden ajan niin valkokankaalla kuin lukuisissa musikaalimenestyksissä ympäri maailman, ja nämä Hans Zimmerin ja Elton Johnin säveltämät klassikot kuullaan ensi syksynä myös livenä Suomessa. Jo vuonna 1927 perustettu perinteikäs The State Academic Symphony Orchestra of the Republic of Belarus -sinfoniaorkesteri, johtajanaan Yuri Karavaev, tuo mukanaan myös kuoron. Kaikkiaan lavalla on mukana yli sata muusikkoa.

The Lion King Gala -konserttien aikana kuullaan kaikki tutut Leijonakuningas-hitit aina herkästä Can you Feel the Love Tonight -balladista Hakuna Matata -hassutteluun. Mukana on myös oleellista elokuvan scoremusiikkia, joka tuo Afrikan savannin keskelle Suomen syksyä.
Konserteissa kuullaan lisäksi myös valikoituja paloja Disney-elokuviin tehdyistä kauneimmista kappaleista sekä afrikkalaisista sävellyksistä. Mukana on muun muassa Tarzan-elokuvasta tuttu Phil Collinsin sävellys My heart belongs to you.

Ensimmäinen The Lion King Gala -konsertti kuullaan 26. syyskuuta Turussa. Seuraavaksi vuorossa ovat Tampere-talo 27. syyskuuta, Helsingin Kulttuuritalo 1. lokakuuta, Lahden Sibeliustalo 5. lokakuuta.

The State Academic Symphony Orchestra of the Republic of Belarus tekee Suomessa ensi syksynä myös muita elokuvateemaisia konsertteja, jotka kuulaan Helsingin, Tampereen ja Lahden lisäksi myös Jyväskylässä syyskuun lopulta lokakuun alkuun kestävän vierailun aikana.

Liput  tulevat myyntiin torstaina 12.12.2019!

TURKU

26.9.2020 Logomo

LAHTI

5.10.2020 Sibeliustalo

TAMPERE

27.9.2020 Tampere-talo

HELSINKI

1.10.2020 Kultturitalo