SAARISTO OPEN JATKAA UUDISTUMISTAAN, ENSI VUONNA FESTIVAALI JÄRJESTETÄÄN KOLMEPÄIVÄISENÄ.

Saaristo Open -festivaali Kaarinan Hovirinnan rannassa täytti vuonna 2019 pyöreät 10 vuotta ja lunasti hurjimmatkin odotukset loppuunmyydyllä festarilla. Juhlavuoden kunniaksi alueella sekä ohjelmistossa tehtiin suuria uudistuksia ja se kannatti. Alue kasvoi yleisönsä mukana kaksinkertaiseksi, lavoja oli alueella kaksi ja livemusiikki soi koko festivaalin aukioloajan lähes taukoamatta. Uuden yhteistyön Turku Nuoret Rock Academyn kanssa toivotaan saavan jatkoa.

Kehitys ja uudistuminen jatkuu

Saaristo Open on valtakunnallisesti noteerattu kävijöiden kesken festivaalikesän avaavana tapahtumana, joten asiakasmäärännoustessa kohisten Saaristo Open jatkaa uudistumistaan ja ensi vuonna tapahtuma laajeneekin kolmepäiväiseksi. Kolmepäiväistä festivaalia toivotaan vuosittain palautteessa ja toivomus vihdoinkin toteutetaan. - Kehitys on ollut oikeaan suuntaan ja festivaali onkin kasvanut loppuunmyydyksi 24 000 kävijän tapahtumaksi. Ensi vuonna on oikea askel pidentää tapahtumaa kolmipäiväiseksi sen alkaessa jo torstaina. Lisäämällä kolmannen päivän tavoittelemme ensi vuodelle 30 000 kävijää, kertoo tapahtuman promoottori Kalle Keskinen.

KAARINAAN LISÄÄ TÄHTIESIINTYJIÄ

Arttu Wiskarin ura alkoi ajamalla kivistä mökkitietä kohti omakustannelevyä. Kauas on tultu, kun Arttu Wiskarin vuonna 2018 julkaistu Suomen muotoisen pilven alla striimasi platinaa ja keikkui pitkään sekä Suomen Spotifyn että radioiden soitetumpien kappaleiden listan kärjessä. Arttu Wiskari tulkitsee rehellisesti ja samaistuttavasti suomalaista sielunmaisemaa.

Ellinoora on uuden sukupolven laulaja-lauluntekijä, jonka lahjakkuutta on päästy todistamaan myös Vain Elämää -televisio-ohjelmassa. Ellinooran menestysalbumit Villi lapsi sekä viime vuonna julkaistu Vaaleanpunainen vallankumous ovat ylittäneet kulta- ja platinarajoja. Tämä lahjakas muusikko on saanut tunnustusta itse kirjoittamistaan hittikappaleista kuten Leijonakuningas ja Elefantin paino. Ellinoora on valovoimainen live-esiintyjä, jonka tulkinta saa katsojan kananlihalle.

Seitsemän studioalbumia sekä yhden tuplakokoelman julkaissut Happoradio kuuluu eittämättä suomirockin kärkikastiin. Yhtye on vuoden 2001 perustamisensa jälkeen kerännyt lukuisia kulta- ja platinalevyjä sekä listaykkösiä. Yhtyeen tunnetuimpiin hitteihin kuuluvat esimerkiksi Che Guevara, Puhu äänellä, jonka kuulen sekä Tehdään jotain kaunista. Yhtyeen solisti Aki Tykki hurmasi yleisöä osallistumalla Nelosen Vain Elämää -ohjelmaan vuonna 2018. Omien sanojensa mukaan yhtye rakastaa keikkailua ja se on tänä kesänä Saaristo Openin onni!

Laura Voutilainen on monen tyylin mestari. Lauran viimeisin julkaisu on gospel-laulua ja suomalaisia joululauluja yhdistelevä Minun tähteni -albumi. Lauran ensimmäinen studioalbumi on julkaistu jo vuonna 1993 ja siitä asti hänellä on ollut vankkumaton kannattajakunta. Ääninäyttelijänäkin tunnettu Voutilainen on julkaisuillaan kerännyt tunnustusta, palkintoja sekä kultalevyjä. Suuren yleisön suosikki on nähty myös televisiossa Linnan juhlien, Idols -tuomaroinnin, Tanssii tähtien kanssa sekä Vain Elämää -ohjelman parissa. Ostatko liput Saaristo Openiin, no hitto miks ei sanoisi Laura!

Kaarinaan saapuu myös yhtye, jonka poissaolo mistä tahansa festivaalista huomataan välittömästi. Tämä yhtye on tietenkin suomirockin tamperelainen suuruus Popeda, joka ei paljon esittelyjä kaipaa. Yhtye on omien sanojensakin mukaan suomirockin kivijalka ja kurkihirsi, taattua laatua vuodesta 1977! Tervetuloa Kaarinaan, Popeda!

Näyttelijä-muusikko Reino Nordin ampaisi vauhdilla suomalaisen musiikin kärkeen vuonna 2017 julkaistulla Antaudun -albumillaan. Antaudun -albumin hittisinglet Kato mua silmiin, Puhu vaan ja Kosketa dominoivat soitetuimpien kappaleiden listoja sekä nimikkosingle Antaudun rikkoi 10 miljoonan striimauksen haamurajan, johon on tähän mennessä pystynyt vain kourallinen artisteja. Reino Nordin on myös Emma-palkittu artisti. Reino laulaa perheestä, rakkaudesta ja menetyksestä. Aiheista, joihin suomalaisen yleisön on helppo samaistua. Huumorintajuinen ja kokenut esiintyjä viihdyttää yleisöään taatusti myös tulevana kesänä.

Saaristo Open -festivaalissa esiintyvät myös aiemmin julkaistut Elastinen, Erin, Kaija Koo, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon KaravaaniTeflon Brothers sekä Vesala.