Brittiläinen rocksuuruus The Darkness 

Helsinkiin ja Tampereelle kesäkuussa!

Brittiläinen rocksuuruus The Darkness saapuu konsertoimaan Suomeen kesäkuussa. Tämä glam rockin sanansaattaja nähdään Helsingin Kulttuuritalossa 10.6. ja Tampereen Pakkahuoneella 11. kesäkuuta.

Molemmat illat avaa yksi kotimaan kovimmista rock-vientibändeistä, Shiraz Lane, joka on esiintynyt jo tähänastisella urallaan aina Japanista Yhdysvaltoihin. Yhtye valmistelee parhaillaan seuraavaa studioalbumiaan ja julkaisi maukkaana välipalana toukokuussa myös ensimmäisen Acoustic Archives- live-EP:nsä.

The Darkness lumosi yleisönsä viimeksi Seinäjoen Vauhtiajoilla kesällä 2023, mutta sen erillisestä omasta konsertista maassamme on kulunut jo kymmenen vuotta.

The Darkness on tullut tunnetuksi viihdyttävänä ja vakuuttavana live-esiintyjänä. Yhtye yhdistää musiikissaan tanakoita hard rock -soundejaan tarttuviin sing-a-long-kertosäkeisiin. Sen tunnetuimpia kappaleita ovat I Believe a Thing Called Love, Christmas Time (Don't Let the Bells End) ja Love Is Only a Feeling.

Vuonna 2000 perustetun The Darknessin muodostavat Justin Hawkins (laulu, kitara), hänen veljensä Dan Hawkins (kitara, taustalaulu), Frankie Poullain (basso, taustalaulu) ja Rufus Tiger Taylor (rummut, taustalaulu).

Yhtye nousi tunnettuuteen 2003 debyyttialbuminsa Permission to Land myötä. Sitä myytiin pelkästään Isossa-Britanniassa yli 1,3 miljoonaa kappaleetta. Seuraavana vuonna, 2004, yhtye voitti kolme Britt Awardsia. The Darknessin viimeisin ja samalla seitsemäs studioalbumi, Motorheart, on vuodelta 2021.